Matematik

beregning af tangenter til funktioenen

25. december 2010 af matthacker (Slettet)

hey vil bare hører om denne opgave har nogen løsninger? :)

Beregn ligningerne for de tangenter til grafen for funktionen

y=f(x)=1/x, x≥0
Som er parallelle med linien l med ligningen y=−4x+1
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2010 af mathon

           Beregn ligningerne for de tangenter til grafen for funktionen

           y = f(x) = 1/x,   x≠0      (du må have skrevet forkert tegn)
       
           som har hældningskoefficient -4
 

           f '(x) = -1/x2

           f '(xo) = -1/xo= - 4

           xo = -(1/2)  v  xo = (1/2)


Svar #2
25. december 2010 af matthacker (Slettet)

 ja men hvordan gør jeg lige det ? altså jeg ved at funktionens differentialkvotient er -1/x^2, x forskellige fra 0. og det synes jeg ikke lige jeg kan få til at give mening for x vil ikke give noget resultat som jeg så kan indsætte i funktionen for tangenten


Svar #3
25. december 2010 af matthacker (Slettet)

 og at differentialkvotienten = hældningskoefficient for funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2010 af mathon

tangentligning:
                                 y = -4·(x-xo) + (1/xo)

                                 y = -4x + (4xo + (1/xo))

som
            for
                     xo = -(1/4) giver

                                 y = -4x + (4·(-1/4) + (1/(-1/4)))

                                 y = -4x - 5

            for
                     xo = (1/4) giver

                                 y = -4x + (4·(1/4) + (1/(1/4)))

                                 y = -4x + 5
 


Svar #5
25. december 2010 af matthacker (Slettet)

 hmm er tvivl om dine x_0 for det ene sted skrive du 1/4 og det andet 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2010 af mathon

rettelse

#4

tangentligning:
                                 y = -4·(x-xo) + (1/xo)

                                 y = -4x + (4xo + (1/xo))

som
            for
                     xo = -(1/2) giver

                                 y = -4x + (4·(-1/2) + (1/(-1/2)))

                                 y = -4x - 4

            for
                     xo = (1/2) giver

                                 y = -4x + (4·(1/2) + (1/(1/2)))

                                 y = -4x + 4
 


Svar #7
25. december 2010 af matthacker (Slettet)

 tak :) så gav det mening


Skriv et svar til: beregning af tangenter til funktioenen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.