Kemi

Ph beregning

27. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)
Hej, Jeg har et kort spørgsmål om beregninger af ph værdier.

hvis man fx har 0,1mol/L af HCl, hvordan finder man så dens ph?

hvis man så har fået oplysningerne om en opløsning:
25mL 0,1M HCl og 25mL 0,1M HNO(3): hvordan finder man så dens ph?

Mvh kristian

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2005 af Katty (Slettet)

1)For en stærk, monoprot syre (fx HCl) er pH defineret som:

pH = -log[H3O+],

hvor [H3O+] er koncentrationen af oxoniumioner i syren (som i HCl er den samme som koncentrationen af syren).

2) Bestem nHCl og nHNO3, læg dem sammen og bestem derefter [H3O+] i blandingen af de to syrer af:

nH3O+(samlet)/V(samlet)

Bestem da pH af:

pH = -log[H3O+]

Svar #2
27. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)

dvs at den første er -
-log(1,0*10^-14) = 14????

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2005 af Katty (Slettet)

Nej, koncentrationen af oxoniumioner i HCl'en er den samme som koncentrationen af HCl'en (groft set er H3O+ = H+, og da der er 1 H+ i HCl, er [H30+]=[H+]=[HCl]):

pH = -log(0,100mol/L)= 1,00

Svar #4
27. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)

til 2eren har jeg fået noget lidt underligt.
nHCl + nHNO3 = 994,7364
det er da ikke rigtigt vel?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2005 af Katty (Slettet)

nHCl = c*V = 0,1M*0,025L = 0,0025mol
nHNO3 = c*V = 0,1M*0,025L = 0,0025mol

nH3O+ = nHCl + nHNO3 = 0,0050mol

[H3O+]=nH3O+/V(samlet) = 0,0050mol/0,050L = 0,1M

pH = -log(0,100mol/L)= 1,00




Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2011 af guzbak

Hvad så med koncentrationen af fx NH3(aq) når du har 20 mL NH3 om bliver titreret med 0,100 M HCL ????

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2011 af mathon

           du får så en NH4+/NH3-puffer



Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2011 af guzbak

Jamen hvordan beregner man koncentrationen?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2011 af mathon

     afhænger helt af hvor mange mL HCl du har tilsat

     tegn en titrerkurve


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2011 af guzbak

0,100 M

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2011 af guzbak

Jeg har en kurve. Men jeg skal beregne den, ikke aflæse.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Ph beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.