Matematik

Hjælp, hurtigst muligt ! :)

27. december 2010 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej ..

Jeg har en opgave som lyder sådan her, ville bare lige hør om den måde jeg har løst den på er rigtigt?


En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastighed opløftet i en tredje potens.

a) Infør passende variable, og opstil en model for havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed.
 

Jeg har valgt havvindmølles energiproduktion til 2

Model : 2*2^3  <-- er dette rigtigt?? 

& Hvad vil det sige at noget er ligefrem proportional med noget??

Venter på et svar, hurtigst muligt plz.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2010 af mette48 (Slettet)

a er ligefrem proportional med b når a=k*b  hvok k er en konstent

a er ligefrem proportional med b3 når a=k*b3

x er vindens hastighed

y er havvindmøllens energiproduktion

y=k x3


Svar #2
30. december 2010 af N007 (Slettet)

Men er den måde jeg har skrevet det på rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven beder om, at der indføres passende variable, og at der opstilles en model, således, som det er gjort i #1. Du har blot skrevet et par tal ned, som ikke er nogen model, og du har heller ikke indført nogen variable.


Skriv et svar til: Hjælp, hurtigst muligt ! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.