Matematik

undersøg om 0,5 er en løsning?

04. januar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har den her ligning

8x^3 + 2x^2 + x = 0

og så skal jeg undersøge om ½ er en løsning, men hvordan???? sætter man ½ ind på x'es plads eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af mathon

Ja


Svar #2
04. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

ja til hvad?


Svar #3
04. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

står der ikke 11x^5=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af PeterValberg

 #3

8x3 + 2x2 + x  er IKKE det samme som  11x5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2011 af mathon

     Ja
til
     "...skal jeg undersøge om ½ er en løsning ved at substituere x med ½ ...?"


Svar #6
04. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

undskyld jeg har skrevet det forkert

8x^3  +   2x^2   +   x  - 1,5  = 0

og så skal jeg undersøge om løsningen er 0,5

men hvis jeg sætter 0,5 ind på x'es plads får jeg 0,5 = 0 og så er det jo ikke en løsning???


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. januar 2011 af PeterValberg

 #6 det får jeg også, - og ja, dermed er x = 0,5 IKKE en løsning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
04. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay super tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2012 af nolholm (Slettet)

Hej Jeg har den samme opgave bare uden hjælpemidler.

hvordan skal den lige kringles?


Skriv et svar til: undersøg om 0,5 er en løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.