Fysik

jeg hader FYSIKKKK....4-ever....er der nogen der vil hjælpe....

28. april 2005 af sebb (Slettet)
En sten som kastes med faretn 19m/s når op i 14 m højde.

hvor stor fart har den i denne højde?


??????????????????

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2005 af Moderatoren

#0
Skriv en passende overskrift!

Svar #2
28. april 2005 af sebb (Slettet)

hvad mEner DU..................

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2005 af Sentinox (Slettet)

Du ved:
x=14*m
x[0]=0*m
v[0]=19*m/s
a=-g=-9,81*m/(s^2) (negativ da tyngdeaccelerationen er modsat rettet vevægelsesretningen)

Formel:
v^2=v[0]^2+2*a*(x-x[0]) =>

v^2 = 361+2*(-9.81)(14) <=>

v=18.48*m/s

Svar #4
28. april 2005 af sebb (Slettet)

hvordan får du det til 18,48..jeg får det til 9,29....
kan du ikke også hjælpe mig med en opgave til....fordihvis jeg ikke for den lavet til i morgen kan jeg risikere at komme opi FULD pensum...

Svar #5
28. april 2005 af sebb (Slettet)

Når man ser kampe i basketball, oplever man ofte, at spillerne nærmest svæver stille i luften, mens de scorer. Det har en fysisk forklaring. En simpel model for den hoppende spiller er en kugle, der skydes lodret opad.

a)Hvor hurtigt skal kuglen skydes af sted for at nå netop en meter op?
b)Beregn hvor lang tid kuglen er i de øverste 20 cm henholdsvis de nerderste 20 cm af sin bane.
c)Forklar synsbedraget?

Altså det som jeg ikke forstår ved denne opgave er at de har jo ikke givet nogle oplysninger om hvad hastigheden er osvvv….kan virkelig ikke forstå den….Og hvad er det for en formel man skal bruge….

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2005 af Sentinox (Slettet)

OK, med hensyn til den forrige opgave, skulle den være ok, men hvis du har tid, så kig den igennem en ekstra gang...

Den næste:

a)

Du ved:

v[0] = ukendt
v = sluthastigheden = 0
x = 1*m
x[0] = 0
a = -g = -9.81*m/s^2

Formlen du skal have fat i:

v^2=v[0]^2+2*a(x-x[0])

Ved indsættelse af værdierne ovenfor, fås:

v[0] = 4.43*m/s

b) Den totale tid det tager kuglen at nå meteren:
v = v[0]+a*t

=> 0 = 4.43*m/s-9.81*t <=> t=0.45*s

Så skal du nu spørge, hvilken hastighed, har kuglen, i højden 80 cm?
v^2=v[0]^2+2*a*(x-x[0])

Hvor:

v[0] = 4.43*m/s
v = ukendt
x = 0.8*m
x[0] = 0
a = -g = -9.81*m/s^2

Ved indsættelse og isolering finder du:
v=1.98*m/s
Tiden, til hvilken, kuglen er i højden 0.8*m:
v = v[0]+a*t

=> 1.98*m/s = 4.43*m/s - 9.81*m/(s^2)*t
<=> t = 0.25*s

Tiden bolden er i de øverste 20 cm, er da:
0.45*s-0.20*s= 0.25*s

De nederste 20 centimeter:

Så skal du nu spørge, hvilken hastighed, har kuglen, i højden 20 cm?
v^2=v[0]^2+2*a*(x-x[0])

Hvor:

v[0] = 4.43*m/s
v = ukendt
x = 0.2*m
x[0] = 0
a = -g = -9.81*m/s^2

Ved indsættelse og isolering finder du:
v=3.96*m/s

Tiden, til hvilken, kuglen er i højden 0.2*m:
v = v[0]+a*t

=> 3.96*m/s = 4.43*m/s - 9.81*m/(s^2)*t
<=> t = 0.05*s
, som også er den tid kuglen er i de nederste 20 centimeter.

C) Dette burde nu være åbenlyst, da den tid objektet er i de øverste 20 centimeter er langt større end den tid den tilbringer i de nederste 20 centimeter.

Held og lykke med at få klaret klaret dig uden om fuldt pensum, jeg var selv MEGET tæt på...



Svar #7
28. april 2005 af sebb (Slettet)

tusind tusind tak...jeg glemmer det ikke...er meget taknemlig....

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2005 af iB (Slettet)

#2
Han mener: Ta et godt og grundigt langt kig på §1 her: https://www.studieportalen.dk/forum/addtopic.php

Skriv et svar til: jeg hader FYSIKKKK....4-ever....er der nogen der vil hjælpe....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.