Matematik

renter

05. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 5000 kr. er sat ind på en konto med en rente på 5% per år. Hvor mange år senere vil der stå 15.000 på kontoen??

Jeg har regnet med frem til denne formel  15000=5000*1,05x, 

men jeg kan ikke finde ud af resten...


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2011 af peter lind

Divider ligningen med 5000 og tag logaritmen af resultatet.


Svar #2
05. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

kan du godt skrive det ned med tal?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vi har

1,05x = 15000/5000 = 3

x·log(1,05) = log(3)

x = log(3)/log(1,05)


Svar #4
05. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 Tusind tak :-)


Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.