Matematik
Integrale, areal oplyst, find k.
Hej
Er rimelig lost!
Jeg får oplyst at et areal i et koordinatsystem er 100.
Jeg har f(x) = -x^2+kx
Jeg skal finde k?
Er der nogen der kan hjælpe?
So far er jeg kommet frem til:
100 = s -1/3x^3 + k1/2^2 (Integralet går fra 0 til k)
100 = -1/3k^3 + 1/2k^3
100 = 1/6k^3
600 = k^3
600^1/3 = k
Men synes ikke mit resultat af k passer, når jeg så laver kontrol. Er det helt hen i skoven??
Hilsen hende, der skal til matB eksamen i morgen :(
Svar #1
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Vi har
0∫k f(x) dx = 0∫k (-x2 + kx) dx = [-(1/3)x3 +(k/2)x2]k0 = (1/2 - 1/3)k3 = k3/6 = 100 , så
k = 6001/3 ≈ 8,434
Det er helt konsistent med din udregning.
Svar #2
06. januar 2011 af MariaBergmann27 (Slettet)
Okay :D
Så er jeg ikke helt galt på den :)
Kan bare ikke så hvordan jeg præcis kan lave kontrol?
Og MANGE tak for hurtigt svar!
Skriv et svar til: Integrale, areal oplyst, find k.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
