Fysik

Keplers tredje lov.

09. januar 2011 af Okayyyy - Niveau: C-niveau

Hej ..
Kan nogen fortælle mig om Keplers trejde lov, jeg har læst rigtig mange hjemmesider og min lærer har forklaret det, men det kan simpelthen ikke sive i min lille hjerne ..

Og lav også en eksempel med en eller anden planet ..

Pleasee , svar så hurtigst som muligt , skal fremlægge om det på mandag ! :'/


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Keplers 1. lov handler om planetens elipseformet bane om Solen.

Keplers 2. lov handler om lige store areal = i lige tidsrum

Keplers 3. lov handler om sideriske perioder, som måles i 2. potens, hvor planeternes halvakser måles i 3. potens.

Tag forbehold for at Kepler endnu ikke kunne angive en værdi for konstanten og de variable enheder, der skulle beskrive løsningen på "problemet"

Men først da Newton kom på banen og kom med den matematiske baggrund for Keplers lov, der viste sig at være:

Hvis Keplers formel blev angivet med en "justeret" og mere passende værdi, fx.

k = tid, der måles i år, i stedet for sekunder

a = længden, som måles pr. astronomisk enhed, i stedet for meter.

læs denne side igen og igen indtil du forstår det: http://www.rumfart.dk/vis.asp?id=185


Svar #2
09. januar 2011 af Okayyyy

Tusind tak :) kan du også lige forklare mig noget andet ?

Der er en formel T^2/a^ = konstant, (T - omløbstiden og a - halve storakse) , men hvad er konstant, altså hvad har man fundet , når jeg har divideret de to tal , altså T og a ?
 


I andre må stadig gerne svare på min spørgsmål ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2013 af zuku (Slettet)

Ville jeg også gerne vide :-)


Skriv et svar til: Keplers tredje lov.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.