Fysik

Keplers tredje lov

09. januar 2011 af Okayyyy - Niveau: C-niveau

Hej ..

Der er en formel T^2/a^3 = konstant, (T - omløbstiden og a - halve storakse) , men hvad er konstant, altså hvad har man fundet , når jeg har divideret de to tal , altså T og a ?.

Har brug for svaret så hurtigst som muligt , skal fremlægge i morgen :/
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

Du mener vel divideret T2 med a3. Det er et tal der gælder for samtlige planeter og for den sags skyld alle legemer, der bevæger sig rundt om solen under indflydelse af tyngdekraften mellem solen og legemet. Hvis du kan finde omløbstiden for sådan et legeme, kan du bruge det til at beregne middelafstanden til solen.


Svar #2
09. januar 2011 af Okayyyy

Hmm :"
Jeg har fået et kopiark af min lærer , og dér står der T / a = k .. Og her man finder konstanten , som jeg ikke ved hvad er ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du starter jo selv med at skrive

"Der er en formel T^2/a^3 = konstant"

altså        T2/a3 = k


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

fra http://www.rumfart.dk/vis.asp?id=185 haves

"sagt på en anden måde: Hvis et helt omløb omkring Solen varer T sekunder, og kredsløbets halve storakse er a meter lang, så er T2 = k a3, hvor k er en konstant.

Man kan ikke ud fra Keplers love se, hvilken værdi k har. Men læg mærke til, at hvis T måles i år, og a måles i AU [1], så er k = 1 og T2 = a3. Kepler kunne heller ikke selv beregne værdien af k, men han kunne måle den. Først da Newton leverede den fysiske og matematiske baggrund for Keplers love viste det sig, at

k=4*pi^2/G*M

hvor G = 6,67 · 10-11 N · m2/kg2 er tyngdekonstanten, og M = 1,989 · 1030 kg er Solens masse"


Svar #5
09. januar 2011 af Okayyyy

Tusind tak allesammen :)


Skriv et svar til: Keplers tredje lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.