Fysik

Hvor meget energi modtager vandet så i hele søen i løbet af denne sommerdag ?

13. januar 2011 af Okayyyy - Niveau: C-niveau

Hej ..
Hvordan kan man finde ud af , hvor meget energi vandet modtager ?

Ved ikke om man skal bruge det her tal , men globalstrålingen på søen er 8400 Wh/m^2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Ja det er ligesom med 1kWh.

Du skriver jo selv 8400 Wh/m^2. Dvs. efter 1 time har en kvm af søen modtaget 8400 W. Nu skal du så have oplyst søens areal, dens volumen og så kan du begynde at regne på temp. stigningen af vandet i løbet af dagen :o)


Svar #2
13. januar 2011 af Okayyyy

Jeg fik arealet til 66500 m^2 og rumfanget til 199500 m^3 (66500 x 3 m)..
Og hvad skal jeg så : )


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. januar 2011 af hippo746 (Slettet)

Jeg antager du hentyder til disse spg. og at du har udregnet arealet korrekt.

d( hvor meget energi modtager vandet så i hele søen i løbet af denne sommerdag

e) hvor stor er massen af vandet i søen, hvis vi benytter den gennemsnitlige vanddybde på 3m

f) beregn , hvor meget vandet varmes op af Solen , hvis vi antager, at al vandet varmes lige meget op
 

d) Hvis sommerdagen er på 14 timer så er P=14 h * 8400 Wh/m^2 * 66500 m^2 = 7820,4 MJ

e) Hvis volumen er 199500 m^3 er massen af vandet mv=199500 m3 * 1000 kg/m3 = 199500000 kg = 199500 tons.

f) Vand bruger 4180 J/kg*K for at stige en grad. Temperaturstigning er derfor

ΔT = 7820,4*106 J / 199500000kg*4180 J/kg*K = 0,00938 oC


Svar #4
13. januar 2011 af Okayyyy

Ejj tusind tak ! :D .. Har skrevet det her så mange gange , men ikke en eneste har svaret mig ..
Du har reddet min dag , jeg var ved at logge af og droppe det . Jeg har prøve i morgen og jeg tænkte at sige  til min lærer , at jeg ikke rigtig kunne det ...
Tak igen :D


Skriv et svar til: Hvor meget energi modtager vandet så i hele søen i løbet af denne sommerdag ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.