Fysik

Beregn strømstyrken gennem varmelegemet

13. januar 2011 af Al-zubaidi (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I et bægerglas med sprit er der anbragt et varmelegeme med resistansen 4,37 ohm.

Varmelegemet omsætter effekten 78 W

a) beregn strømstyrken gennem varmelegemet. 

Jeg har brug for hjælp til denne opgave (: tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af NejTilSvampe

 Okay, her er mine tanker.

U = R*I 

spændings definition er  U = E/Q  i sprog: energi per ladning

strømstyrkes definition er I = Q/t i sprog: ladning per tid.

Effekts definition er P = E/t  i sprog: energi over tid.

U*I = E/Q * Q/t = E/t = P => P = U*I

U = R*I => P = R*I^2 => I = ±√(P/R)

Men det giver selvfølgelig ingen mening at tale om en negativ strømstyrke, så : I = √(P/R)


Svar #2
13. januar 2011 af Al-zubaidi (Slettet)

 Hvorfor siger du I = √(P/R) og ikke bare I=P/R

Kan du forklare nærmere, jeg har nemlig kun to tal resitansen som er på 4,37 ohm og effekten på 78 W


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2011 af mathon

    fordi

                 P = R·I2        
og
                 I = √(P/R)       I>0 som vist i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - det bliver

I = √( 78W / 4,37Ω ) = 4,22A


Skriv et svar til: Beregn strømstyrken gennem varmelegemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.