Matematik

Eksponentiel vækst

13. januar 2011 af MissFM (Slettet)

hvordan skal eg lave denne opgave

der indsættes 300 kr i en konto det forrentes med 4 % hvert år

hvor lang tid går der inden saldoen på kontoen er fordoblet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#fremskriv
 


Svar #2
13. januar 2011 af MissFM (Slettet)

jeg har brug for en forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2011 af peter lind

Du skal blot indsende i formlen. jeg kan ikke forklare det bedre end det der står i henvisningen. K0=300, K er det dobbelte altså 600 r= 4%, n skal du finde.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

Kn = Ko * (1+r)^n                                                - Benyt renteformlen

600 = 300 * (1,04)^n                                          - Indsæt værdier

2 = (1.04)^n                                                         - Divider over  benyt logaritmereglenlog(a^n)

log(2) = n * log(1.04)                                         - Tag logaritmen på begge sider og benyt reglen: log(a^n) = n * log(a)

n = 17,67                                                             - Omtrent sytten og et halvt år tager det :)


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.