Fysik

albedo hjælpp:(

13. januar 2011 af Sille12 (Slettet)

Heej jeg sidder og har virkelig brug for hjælp !!!!

albedoens betydning for globalindstrålingen?

Kan ikke rigtig finde ud af det, håber nogen kan hjælpe...

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2011 af DanskEkspert (Slettet)

 Det vel hvor solen er og hvad den kan gøre af globalisering af Danmark, og vores klima?


Svar #2
13. januar 2011 af Sille12 (Slettet)

hmm okay..

Men kan du uddybe det lidt?


Svar #3
13. januar 2011 af Sille12 (Slettet)

hvordan kan den globalisere verden og hvad er det helt albedo betyder ?


Svar #4
13. januar 2011 af Sille12 (Slettet)

nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2011 af DanskEkspert (Slettet)

 Råder dig til at bruge google, muligvis wikipedia. Nettet kan hjælpe dig lige så godt, som vi brugere kan. Men globalisering, er vel når noget gør noget. Jeg tænker her på at solen globaliserer os og vores klima, altså at den er her. Jeg har svært ved at forklare det, men tjek dette link, og du får hurtigt svaret: http://da.wikipedia.org/wiki/Albedo


Brugbart svar (3)

Svar #6
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Albedoen er et mål for, hvor stor en del af den indfaldende solstråling, der reflekteres tilbage ud i verdensrummet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. januar 2011 af Søs123 (Slettet)

Hej alle sammen, har den samme problem... kan i give mig nogle eksempler altså hvordan kan albedoens betydning for globalindstrålingen? altså vil der ske noget med jorden osv


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis du læser artiklen, der henvises til i #5, skulle du være godt på vej.


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. januar 2011 af Søs123 (Slettet)

nej. pleass hjælp mig, jeg skal nemlig op til nv.. og kan ikk svare på sprøgsmålet...


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#9

Albedo = tilbagekastet lys

Så har wikipedia lavet en liste over de elementer, der tilbagekaster lys

* Havoverflade (albedo = 3,5%)
* Lava (albedo = 4%)
* Sumpområder (albedo = 9-14%)
* Løvfældende skov (albedo = ca. 13%)
* Bar jord mellem (albedo = 5-40% (snit = 15%))
* Græsområder (albedo = 20%)
* Sand (albedo mellem 25 og 30%)
* Jordens overflade (albedo (gennemsnit) = 37-39%)
* Is (albedo = 30-50%)
* Overfladen af Antarktis (albedo = 81 %)
* Sne (albedo op til 80-85%)
* Skyer (albedo op til 70-80%)

Det drejer sig om selve elementets struktur og hvordan det er opbygget.

% angiver hvor effektivt hvert element eller hvad det nu kaldes, tilbagekaster/genspejler sollyset.

Forstår du det nu?


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. januar 2011 af Søs123 (Slettet)

hvis vi tage sne albedoen er op (80 - 85 %) hva kan jeg sige om det, at jorden bliver varmer og det er ikk godt får jorden..


Brugbart svar (1)

Svar #12
14. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#11

Ja hvis ikke det er skyer for de ligger jo højt oppe.

Men hvis det er sne, så reflektere det meget af lyset tilbage igen. Men det er nok ikke så meget med sneens genspejling at gøre...eller måske

Måske mere hvis lyset bliver holdt inde og det sætter gang i drivhuseffekten :)


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. januar 2011 af Søs123 (Slettet)

Tak forstår det lidt nu


Brugbart svar (2)

Svar #14
14. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den tendens, der er set i de seneste årtier, at der har foregået en afsmeltning af is og sne i polarområderne, betyder, at albedoen i disse områder har ændret sig fra høj (for sne og is) til meget lavere (havvand). Det vil sige, at Jorden i disse områder absorberer mere af den indfaldende solstråling, hvilket bidragere til yderlige opvarmning af jordens oceaner og atmosfære. Der er altså tale om en selvforstærkende effekt.


Brugbart svar (1)

Svar #15
14. januar 2011 af Søs123 (Slettet)

Tusind tak andersen, forstår det nu :D


Skriv et svar til: albedo hjælpp:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.