Matematik

Rente

13. januar 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Sidder lige med noget matematik og kan ikke rigtig komme videre. Jeg kan ikke lige huske hvordan man regner den her ud?

Hvor mange hele terminer skal 28000kr. stå på en konto inden saldoen kommer over 35000kr. hvis rentefoden er 1,65%?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find n af renteformlen

Kn = K0·(1+r)n


Svar #2
13. januar 2011 af anne881m (Slettet)

 Men hvordan er det jeg isolere n?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

35000 = 28000 * (1+0,0165)^n

35000/28000 = 1,0165^n

log(1,25) = n*log(1,0165)

n = 13,63


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2011 af mathon

                    •  divider med Ko
                    •  logaritmer
                    •  divider


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

 # 2

Du benytter dig af logaritmereglen:

log(a^n) = n*log(a)


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.