Matematik
Integrale
Bestem integralet ∫_8^1(8x^3+e^x)? dx (1 øverst og 8 nederst)
Nogle der kan hjælpe?:)
Svar #1
14. januar 2011 af PeterValberg
er du sikker på at du skal bestemme integralet fra 8 til 1. det vil give et negativ resultat.... er det ikke fra 1 til 8 ?
∫18(8x3 + ex)dx = [ 2x4 + ex ]18 = (2·84 + e8) - (2·14 + e1) = regn selv resultatet
Svar #2
14. januar 2011 af monalise (Slettet)
Nej Undskyld det er omvendt:)
Kan du vise hvordan du gør?:)
Svar #3
14. januar 2011 af mathon
∫(8·x3 + ex)dx = 8·(1/(3+1))·x3+1 + ex (uden noteret integrationskonstant)
Svar #4
14. januar 2011 af monalise (Slettet)
JA så langt er jeg med, men hvad er det så lige man skal?:)
Svar #5
14. januar 2011 af mathon
F(x) = 2x4 + ex
det bestemte integral er tilvæksten over en vilkårlig stamfunktion
dvs
1∫8f(x) dx = F(8) - F(1)
hvoraf
2·84 + e8 - ( 2·14 + e1) ≈ 11.172,96 - 4,72 = 11.168,24
Svar #6
14. januar 2011 af monalise (Slettet)
Hmm har fundet ud af at jeg har brugt de forkerte integraler da det er 1 øverst og 0 nederst.
Nogle der kan forklare mig hvad jg gør?:)
Svar #7
16. januar 2011 af mathon
justering i forhold til
ny-oplyste grænser
F(x) = 2x4 + ex
det bestemte integral er tilvæksten over en vilkårlig stamfunktion
dvs
0∫1f(x) dx = F(1) - F(0)
hvoraf
2·14 + e1 - ( 2·04 + e0) = 2 + e - 1 = 1 + e ≈ 3,71828
Svar #9
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
Forstår du ikke, hvordan resultatet bliver 1+e , eller hvordan man beregner tallet 1+e ?
Man skal (med justeringen i #6) beregne integralet
0∫1 (8x3 + ex) dx
Skriv et svar til: Integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
