Matematik

blandingsforhold . jeg kan ikke hitte ud af det.

15. januar 2011 af theobald (Slettet)

Jeg skal hjælpe mit barnebarn- så HJÆLP mig , hvios en eller anden kan .

En Købmand har 2 slags kaffe .

Den ene slags koster 58 kr. pr. kg.

Den anden koster 46 kr. pr kg.

Han skal nu blande de to slags så han får blandet 10 kg. a 50,5 kr pr. kg.

HJÆLP ! Hvordan er formlen for dette ??????

Jeg har fundet resultatet vede almindelig " Købmandsregning , med det hjælper ikke , for jeg kan ikke stille ligningen op  !!!!  HJÆLP MIG

                         m.v.h. Kirsten


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Der blandes x kg a 58 kr(kg med (10-x) kg a 46 kr/kg hvilket ialt koster 10*50,50 kr

x*58+(10-x)46=10*50,50

58x+460-46x=505

12x=505-460

12x=45

x=45/12=15/4=3,75

Der blandes 3,75 kr a 58 kr/kg med (10-3,75)kg=6,25 kg a 46 kr/kg


Svar #2
15. januar 2011 af theobald (Slettet)

10000000000 tak Mette . Du gav min dag nyt lys

med stor hilsen Kirsten


Skriv et svar til: blandingsforhold . jeg kan ikke hitte ud af det.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.