Matematik

Sin og cos

15. januar 2011 af princethon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har brug for lidt hjælp ..

Jeg skal bestemme en længde af en trekant, som ikke er retvinklet. Jeg skal bestemme længden BC

Vinkel A = 56 grader
Vinkel B = 80 grader
Længden AB = 10 m

Hvordan kan jeg regne BC ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af AMelev

Først skal du beregne gradtallet for vinkel C.
Lav en skitse over trekanten og sæt mål og bogstaver på.
Så kan du bruge sinusrelationen til at bestemme de 2 ukendte sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2011 af NejTilSvampe

 |AB| / sin(C) = |BC| / sin(A)

C = 180 - (A + B)


Skriv et svar til: Sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.