Matematik

Løsning af ligning - differentialregning

16. januar 2011 af klara1013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej endnu en gang :D

Jeg har fået til opgave at finde ud af: hvornår løber han igen med samme hastighed som efter 15 minutter.

Jeg har fundet ud af, at han efter 15 minutter løber med en hastighed på: 10,62 km/t. Og hældningen på tangenten er 177.

Jeg skal altså nu finde ud af, hvornår han igen løber med en hastighed på 10,62 km/t. Ikke sandt? 

Men hvordan skal det lige gøres?

Skal jeg ikke sætte f'(x) lig med 177? Således:

f'(15) = 177. Og så bruge nulpunktsformlen, for den bruger man jo når man skal løse en ligning.

Jeg har så fået det til dette:

177 = -0,21x^2 + 13,05x + 29,37

Så har jeg sat den ind i NP formlen, men jeg har som c-værdi skrevet: -147,63. Hvordan er jeg kommet frem til det tal?

Caroline fra min klasse siger at jeg skal flytte 177 over på den anden side, og sige 29,37 - 177 = - 147,63.

Kan det passe?

Og hvis ja, skal det så skrives sådan her: 29,37 - 177 = -0,21x^2 + 13,05x ?


Skriv et svar til: Løsning af ligning - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.