Debat

Dilemma, hvad siger I?

18. januar 2011 af Abauuz

Hej alle. Jeg står i et lille dilemma, forhold til karakterne og skolen. Det er sådan, at mine karakter ligger på, omkring 5 i snit, og jeg skal i 10.klasse, her efter sommerferien. Men min uud-vejleder sagde til mig, at hun anbefalede mig hg efter 10. klasse? Men jeg vil rigtig gerne på stx, tror i så det kan lad sig gøre, at gå fra 5 i snit til omkring 7?

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2011 af EllenK (Slettet)

 ja jeg tror godt at du kan komme fra 5 til 7 hvis du bare gør dig virkelig umage og knokler dig igennem 10 :D


Svar #2
18. januar 2011 af Abauuz

Ja, for nu har jeg også valgt tysk fra, og derfor taget spansk istedet, for jeg hader virkelig tysk - og derfor kan jeg nok også få bedre karakter ifølge det.

Jeg vil gøre ALT, for få 7 i snit.!! 


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. januar 2011 af MarieElgaard (Slettet)

Selvfølgelig kan det lade sig gøre.

Enhver kan komme igennem gymnasiet, hvis man gider at gøre en indsats.

Jeg vil, helt generelt, påstå, at man bør tage uddannelsesvejlederes udtagelser med et gran salt! For det første er det svært at vurdere en folkeskoleelevs potentiale, da han/hun jo stadig blot er ung og ofte stadig har krudt i røven. For det andet giver uddannelsesvejledere ofte deres vurdering på baggrund af andenhåndsberetninger fra dine øvrige lærere, der måske ikke selv er for skarpe.

Du skal huske på, at en uddannelsesvejleder bare er en almindelig lærer, der har været på weekendkursus og har læst en pjece om uddannelser - ofte aner det ikke, hvad de taler om :P

Held og lykke 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2011 af mangagirl (Slettet)

 Min uud-vejleder har også anbefalede mig hg efter 10. klasse, og  jeg havde et snit på 6,4. jeg gik på handelsskole  Hg i et år så droppet jeg ud, jeg spildt et år af mit liv på det, man laver ikke så meget på Hg   så jeg valgt hf i stedet på vuc. så mit råd til dig er at satser på at går på stx. for det kan du godt. ;)  held og lykke


Svar #5
19. januar 2011 af Abauuz

Som jeg kan se for mig, burde jeg statse på gymnasiet - for hg fører til ingen gode veje :) Hvis vi snakker antal timer hvor vi laver noget :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. januar 2011 af janko (Slettet)

# Abauuz

Jeg var ikke mental tilstedet i undervisning i 1.g og havde derfor ikke et så pænt snit. ( i forhold, hvad jeg senere skulle bruge)

Dette ændrede sig DRASTISK, efter 2.g, hvor jeg besluttede mig for, at nu skulle det være. og idag læser jeg medicin på Århus Uni.

Sæt dine mål realistisk og følg dem... :)


Svar #7
19. januar 2011 af Abauuz

AA/janko - wow må jeg lige sige, stærkt gjort! Nu kan jeg virkelig se realiteterne i øjnene! Mener skam også selv, det er mig der skal sætte tingene lidt i sving. 


Skriv et svar til: Dilemma, hvad siger I?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.