Kemi

Beregning af pH

19. januar 2011 af Anne5 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg mangler hjælp til at beregne følgende opgave:

Beregn pH i 0,3 M saltsyre?

Hvordan gør man det?

- på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af JW09496 (Slettet)

Håber dette kan hjælpe dig lidt.....

Vedhæftet fil:19-01-2011 15;21;27.PDF

Svar #2
19. januar 2011 af Anne5 (Slettet)

Kan du give en forklaring?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2011 af mathon

saltsyre er en stærk syre,
da pKs = -6 < -1,7     (-1,7 er grænsen mellem stærk og middelstærk syre)

stærke syrer er 100% protolyseret,
hvorfor
                    [H3O+]aktuel = cs
og
                    pH = -log([H3O+]aktuel) = -log(cs) = -log(0,3) = 0,52


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.