Filosofi

Eksistere Gud?

19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 Hej alle sammen..

jeg vil spørge om Guds eksistens, hvordan kan man bevise at gud eksister? og hvordan kan man modbevise guds eksistens?

tak..


Brugbart svar (4)

Svar #1
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kan hverken bevises eller modbevises. Det er et spørgsmål om tro. Nogle mennesker tror på Gud, andre gør det ikke.


Svar #2
19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 Men nu spørg jeg personlig, tror du/ikke på Gud?og hvorfor?

tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Start med at definere, hvad gud er. Det er der sikkert også delte meninger om.


Brugbart svar (3)

Svar #4
19. januar 2011 af peoplewant (Slettet)

Hej jeg er selv konvertit til ISLAM.

Man kan se en virkelighed i ISLAM!

Jeg tror på alle de fire bøger der er skrevet. Men det siger koranen også man skal gøre. MEN DET ER KORANEN DER ER DEN RIGTIGE RELIGION. Altså ifølge mig skal du huske...


Svar #5
19. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 Start med at definere, hvad gud er. Det er der sikkert også delte meninger om.

hmm.. den der muliggjorde eksistens? og konstatere konstanter..?


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. januar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

Der findes gudsbeviser, tror nok Götel har lavet eet...


Brugbart svar (2)

Svar #7
31. januar 2011 af Walras

#6 Der er lavet mange beviser. Jeg kan komme i tanke om mindst 5. Men de er alle modbevist eller hænger på forudsætninger, vi ikke vil anerkende, hvorfor beviserne sådan set ikke kan bruges.


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

.


Brugbart svar (5)

Svar #9
09. februar 2011 af HOTNOT (Slettet)

Ja, gud findes, det er der ingen tvivl om. Der er en skaber for alt. Tænk på et stykke papir, er der ikke en som har skabt det? Jo, det er der vel. hvad med universet? Er den blevet dannet af sig selv, nej vel, der er en skaber for ALT. Tænk på et stykke plantefrø! Hvordan kan det blive til forskellige ting ved at give den vand?

Jeg undrer mig meget tit over, hvorfor man ikke kan se Gud, men jeg har dog fået et svar, her er den:

Vi har jo ikke engang set hele universet, det smukke verdensrum, hvordan har vi så tænkt os se ham? Kan du følge mig? Hvis du har nogle spørgsmål, så er du mere end velkommen til at spørge! :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. februar 2011 af Dulugtergrimt

#9

Uf, det endelige svarl. Han er der, men vi kan ikke se ham, fordi vi ikke kan se universet! Bumbum, noget at tænke over.

Men forklar mig, hvorfor gud har lavet universet så stort.

#0

Gud eksisterer for dem, der tror på ham. Hvis du tror på ham, så findes han for dig. Hvis du ikke tror på ham, jamen så findes han ikke. Istedet for at diskutere gudseksistens og hvem der er vantro, bør man være glad for, at man har tro på noget.


Brugbart svar (3)

Svar #11
09. februar 2011 af HOTNOT (Slettet)

Mit bedste bud er, at han ville bevise os mennesker at han er rigtig stor. Det er derfor muslimerne siger: Allahuekber, som oversat på dansk vil betyde Allah er størst! Der er ingen mennesker i denne verden, der er kloge nok til at forestille sig, hvordan det er Allah ser ud! Men der er ingen tvivl om, at han er størst:

ALLAHUEKBER

Kh. Den stolte Muslim :) Flere spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. februar 2011 af Dulugtergrimt

#11

Ikke flere spørgsmål, men please lad være med endegyldigt at påstå, at self. findes der en gud. Han findes for eksempel ikke for mig. Du må gerne have din gud, jeg skal bare ikke tvinges til at tro, at han (eller en anden gud) eksisterer :)


Brugbart svar (3)

Svar #13
09. februar 2011 af HOTNOT (Slettet)

Nej slf. ikke, men tænk over det! Og tænk på den næste verden som findes.

Der er mange nutildags, som tænker på at have det godt i denne verden, men tro mig der findes også en verden efter denne verden, og det er vigtigst at have det godt der! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. februar 2011 af Dulugtergrimt

#13

Og det er så det, jeg ikke tror. Men hvis man får det så godt i den næste verden, hvorfor så ikke gøre en ende på de lidelser, man tilsyneladende står igennem nu.

Jeg tror ikke på et liv efter døden. Jeg er meget videnskabeligt anlagt mht. spørgsmål. Mennesket består af fysik og kemi, og når hjernen dør, så dør sindet --> så dør personen. Ingen sjæl, ingen ånd, intet liv efter døden.


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. februar 2011 af HOTNOT (Slettet)

Det har jeg fuld respekt for, men vi må respekterer hinanden over, at vi ikke tror på det samme!


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. februar 2011 af Walras

#15 Hvis du nu er så sikker på, at der findes en "Gud" - lad os kalde det en "skaber", for det er vel basalt set denne, du tror på, hvormed "Gud" altså blot er en betegnelse for en sådan, hvordan kan du da sikre dig, at denne skaber er, som du forestiller dig? Selv hvis en sådan skulle være til, er det ingen selvfølgelighed, at der er et liv efter døden, for det er blot en ubegrundet påstand, som utallige religioner kommer med. Hvordan ved du, at Muhammed ikke blot var en bedrager? Hvordan ved vi, at Jesus ikke blot var en adelsmand, som forsøgte at stjæle den jødiske trone? Hvorfor er der forskellige religioner over hele verden, hvis denne skaber virkelig er den største og derfor kunne få alle til at tro på denne? Hvorfor kalder du denne såkaldte skaber for "ham"?.

Du tror, du påstår, men du har intet belæg for dine påstande, ergo er de umulige at tro på og såmænd også at afvise, selv om de næsten alle er svære at forestille sig. Du kan intet sikkert sige, hvorfor du helt bør holde din mund. Så basalt er det.

For at citere en af de 20. århundredes største filosoffer:

"Was sich überhaupt sagen lässt, lässt sich klar sagen; und wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.“

Tractatus,

Ludwig Wittgenstein 

Hvis vi hurtigt lige skal lave en oversættelse, forklarer Wittgenstein altså, at

"Hvad der overhovedet lader sig sige, lader sig sige klart; og det hvorom man ikke kan tale, om det må (behøver!) man tie. “


Brugbart svar (2)

Svar #17
10. februar 2011 af HOTNOT (Slettet)

Jeg er ikke sikker jeg ved at der er en skaber. Hvis jeg fortæller dig, at et stykke papir er blevet skabt af sig selv, vil du så tro på det? Nej vel, og sådan har jeg det, når I siger at der ikke findes en skaber, ALLAH!
 

Jeg tror, bare at folk som ikke har en religion, stiller sig de dummeste spørgsmål. Det er tilladt at sige ham på dansk, altså stedord, hvis du kender til det! Det er ikke fordi det er ham, men ja for at have andeet at sige!

Du stille nogle virkelige ubesvarlige spørgsmål. De spørgsmål du stiller kan sammenlignes med alt andet, hvor du ikke kan begrunde, men bare sige: Sådan er det! Disse spørgsmål dukker også op i vores hverdag oppe i skolen, hvor vi spørger Hvorfor, mens læreren så bare sige: Sådan er det!

Så det siger jeg også til dig: Sådan tror jeg det er!

Tag og respekterer at jeg tror på Allah!, ps er kun 14, det er klart jeg ikke kan besvare de spørgsmål du stiller, og kan dog gætte mig frem til at du er ateist. Og jer gider jeg ikke spilde min tid på, for I har den tanke i hovedet om nej, sådan er det ikke osv. Og respekterer det! :)


Brugbart svar (1)

Svar #18
15. februar 2011 af HOTNOT (Slettet)

Hvis der er nogle der har nogle spørgsmål, så kan I bare skrive til min indbakke :)


Brugbart svar (1)

Svar #19
21. februar 2011 af MomoPiano (Slettet)

 #9

Men hvem skabte så Gud?

Jeg tror hverken på det ene eller det andet. Jeg er ateist, men jeg mener dog stadig, at det hele ikke bare har været tilfældigt. Men hvorfor spilde livet med at spekulere over, hvad der sker efter? Vi får vel svaret før eller senere


Brugbart svar (1)

Svar #20
27. februar 2011 af ThymsB (Slettet)

# 19

Hvis du ikke tror på hverken at han eksisterer eller at han ikke eksisterer, men blot forholder dig neutral, fordi der hverken kan bevises til eller fra, er du faktisk ikke ateist. - du er det man kalder en agnostiker :)

Ah! Den evige diskussion. - nu vil jeg ikke indlede mig i hele denne, i øvrigt spændende, disputats, men lige komme med et filosofisk indspark formuleret af Epikur allerede i omkring år 300 e.kr. 

Is God willing to prevent evil, but not able?
Then he is not omnipotent. (almægtig) 
Is he able, but not willing?
Then he is malevolent. (ondskabsfuld)
Is he both able and willing?
Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing?
Then why call him God?

Det kan man jo så tænke lidt over :)


Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Der er 207 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.