Matematik

Problemer med Cosinus, Sinus & Tangens :(

20. januar 2011 af Enkelt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Du skal konstruere en rombe ABCD, når AC = 4 cm og BD = 6,6 cm.
 

Opgave 2

Du skal konstruere et trapez ABCD, når de parallelle sider er BC og AD, B = 116(grader) AB = 3 cm, BC = 5,5 cm & BD = 4cm.
 

Opgave 3

Du skal konstruere et parallellogram ABCD, når BD = 8cm, CD = 3,4 cm & BC = 6,7cm.
 

Opgave 4

Du skal konstruere en indskrivelig firkant ABCD, når B = 115(grader), C = 80(grader), BC = 3,5 cm & R = 2,8 cm.

Please har virkelig brug for hjælp til det her :S
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgavens overskrift er helt misvisende. Det drejer sig om konstruktion. Lav skitser, så det er mere klart, hvad der foregår i hver opgave.

1) Benyt definitionen for en rhombe. Man kender de to diagonaler. I en rhombe står diagonalerne vinkelret på hinanden.

2) Konstruer vinkel B. Afsæt punkterne B og C ud ad vinkelenes to ben. Afsæt en linie gennem A parallel med BC. Punkt D er skæringspunktet mellem denne parallelle linie og cirklen med centrum i B og radius BD.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad vil du med sin og cos, så vidt jeg kan se skal du konstruere figurene. Der er ikke bedt om beregninger af sider eller vinkler.

Start hver opgave med en prøvetegning, hvor du skriver navnene på punkter og sider samt de oplyste mål.

Sæt mærke på sider, der er lige lange.

Indtegn evt. diagonaler, hvid mål er opgivet.

Du vil formentlig kunne finde en trekant på prøvetegningen, hvor du kender 3 sider, 2 sider og 1 vinkel eller 1 side og 2 vinkler. Start med at konstruere denne trekant.


Skriv et svar til: Problemer med Cosinus, Sinus & Tangens :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.