Matematik
Mat: eksponentiel udvikling
03. maj 2005 af
Ida1234 (Slettet)
Når en bestemt typpegammastråling sendes gennem en blyvæg er der følgende sammenhæng mellem intensitet før og efter passage: I = I(0) * e^-k*x hvor x er blyvæggens tykkelse, k en konstant, I(0) er intensiteten før passage og I er intensiteten efter passage..
Derudover ved jeg at ved en blyvæg på 16 mm bliver intensiteten reduceret med 60%
Jeg skal nu bestemme ved hvilken tykkelse intensiteten bliver halveret..
Jeg er ret lost.. Skal jeg have gang i noget med halveringskonstant? (det kan jeg bare ikke lige lurre hvordan jeg skal gøre da jeg ikke kender a)..
På forhånd tak for hjælpen
Derudover ved jeg at ved en blyvæg på 16 mm bliver intensiteten reduceret med 60%
Jeg skal nu bestemme ved hvilken tykkelse intensiteten bliver halveret..
Jeg er ret lost.. Skal jeg have gang i noget med halveringskonstant? (det kan jeg bare ikke lige lurre hvordan jeg skal gøre da jeg ikke kender a)..
På forhånd tak for hjælpen
Svar #4
05. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)
Din funktion kan også skrives f(x)=b*a^x
Det oplyses at ved x=16 bliver intensitetn reduceret 60%.
Dvs. at når du sender 100% ind får du 40% på den anden side. Derfor fås:
0,4=1*a^16
a isoleres og herefter kan du benytte formlen for halveringskonstanten.
Det oplyses at ved x=16 bliver intensitetn reduceret 60%.
Dvs. at når du sender 100% ind får du 40% på den anden side. Derfor fås:
0,4=1*a^16
a isoleres og herefter kan du benytte formlen for halveringskonstanten.
Skriv et svar til: Mat: eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
