Fysik

Beregn kildens aktivitet hjælp!!

24. januar 2011 af lalalalama (Slettet) - Niveau: B-niveau

vi ser på en radioaktiv kilde, som indeholder 9943Tc*. Denne technetiumisotop henfalder ved γ-henfald med en halveringstid på 6,01 h. Kildes aktivitet er til at begynde med 45 MBq.

a) beregn kildens aktivitet efter 24 h?

jeg regner med at vi skal bruge denne formel:

A = A0 * (½) ^ t/T½
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af nananaa (Slettet)

 Helt Korrekt ;) 

A0 = 45 MBq. 

t = 24 h

T½ = 6,01 h

Disse værdier sætter du bare ind i formlen og så får du resultatet!


Skriv et svar til: Beregn kildens aktivitet hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.