Fysik

Antal hjulomdrejninger

25. januar 2011 af KimPetersen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg kender en motors omdrejningstal, 6400 omdr/minut=106,66s-1  og dens moment 127 Nm samt dens effekt 85 kW. Hvordan bestemmer jeg så hjulomdrejninger når jeg kender hjulets radius 0,32 m?

Nogen der har et godt bud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Jeg ville først beregne hjulets omkreds.

Endnu et hint:

127 har enheden N*m (energienhed)

Du ved jo også hvor meget energi motoren producerer pr. sekund. Du ved da, hvor meget energi motoren bruger for at dreje hjulet, da

85 kW = 85000 W = 85000 J/s


Skriv et svar til: Antal hjulomdrejninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.