Fysik

forklaring til Newtons 2. lov

26. januar 2011 af 282726 (Slettet)

Jeg er ved at skrive opgave, hvor jeg skal bruge Newtons 2. lov, derfor kunne jeg godt bruge en forklaring til, hvad den går ud på.

Er det rigtig forstået at den resulterende kraft (samlet kraft) er proportional med genstandens acceleration og masse?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2011 af peter lind

Den er lidt kraftigere. Den siger at den samlede kraft på et legeme er massen af legemet*accelerationen. Det du skriver er rigtigt, men proportionalitetsfaktoren er 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2011 af mathon

#1 fortsat

            ...når der anvendes SI-enheder.


Svar #3
26. januar 2011 af 282726 (Slettet)

kunne du uddybe at proportinalitetsfaktoren er 1? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2011 af peter lind

Kraften proportional med masse og acceleration betyder at F = k*m*a hvor k er en konstant

Rent faktisk gælder der F = m*a i SI enheder som nævnt i #2. Det betyder at k = 1


Svar #5
26. januar 2011 af 282726 (Slettet)

men lyder Newtons 2. lov ikke bare F = m * a?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. januar 2011 af peter lind

Jo netop. Det er det der er brugt i #4


Skriv et svar til: forklaring til Newtons 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.