Fysik

bevægelses i tyngdefelt

27. januar 2011 af julie159 (Slettet)

gør rede for hvordan man finder de sædvanlige bevægelsesligninger for en bevægelse i tyngdefelt ved hjælp af integration... ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Det går ud på at bruge ligningerne

dx / dt = v  og

dv / dt = a

"baglæns" og starte med a som kendt størrelse.

Så skal man finde stamfunktioner. Husk integrationskonstanterne!


Svar #2
27. januar 2011 af julie159 (Slettet)

Årh tusind tusind tak ! Du har virkelig redet mig =)


Svar #3
27. januar 2011 af julie159 (Slettet)

Du kunne måske ikke uddybe det lidt ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

En stamfunktion til v vil være a·t + b, hvor vi kan argumentere for, at b er begyndelseshastigheden, som vi kalder v0. altså

v= a·t + v0.

x er nu en stamfunktion til v, som vi lige har fundet. Der bliver 3 led; men du skal jo også lave noget :-)


Skriv et svar til: bevægelses i tyngdefelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.