Studiejob

Mindsteløn som sælger -Feedback Needed-

27. januar 2011 af wazzup112 (Slettet)

 Hej allesammen. 

Jeg er godt klar over at dette måske ikke er det rigtige forum, men jeg prøver alligevel.

Jeg står og skal til jobsamtale imorgen omkring et job som sælger af elektronik i en butik.

Jeg er nu over 18 og har kun haft jobs hvor jeg har været under 18. Hvilke regler gælder så for mig nu? Da jeg har planer om at flytte snart vil jeg selvfølgelig gerne have så mange penge for mit arbejde som muligt, og jeg vil ikke have at mine arbejdsgivere løber om hjørner med mig.

Så vidt jeg har forstået er der en grundløn på 10.000 kr per måned, derefter bliver der så lagt bonus og provision afhængig af hvor meget man sælger, og hvilke ting man sælger. Er alt som det skal være? Hvis i skulle have nogle tanker eller hjælp omkring generel lønforhandling vil det være super fedt at høre fra jer, da jeg er meget ny på dette felt. Det er forresten et fuldtids job, ca 9-17 job.

1000 Tak på forhånd!

Hilsen Casper


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. februar 2011 af emul0c

Der er ikke altid noget der decideret hedder mindste-løn. Det kommer an på om arbejdspladsen har indgået en overenskomst med en fagforening.
Som sælger er det ikke ualmindeligt at selve grundlønnen ikke er så stor og resten så skal komme igennem salg. Nogle sælgerjobs har faktisk ikke noget der hedder grundløn - alt efter hvor man er ansat osv.

Nu ved jeg ikke hvor meget provisionen er og bonus - men til din information, så da jeg arbejde fuldtid i et supermarked som 18-årig, fik jeg 14.900,- og der var ikke noget provision eller bonus - dette var i overenskomst med HK. Så 10.000 eksl. bonus og provision, er nok ikke helt ved siden af. Men mindre det er fuldstændig umuligt at få noget i provision fordi den er så lille..


Skriv et svar til: Mindsteløn som sælger -Feedback Needed-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.