Matematik

Løsning af ligning

28. januar 2011 af matematikT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til at løse ligningen:

198/ (1+36,2*e^-0,0313) = 50

Håber at der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er jo ikke nogen ligning med en ubekendt, som det er skrevet. Og venstresiden er helt sikkert ikke lig med højresiden, som det er skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2011 af peter lind

Der er jo ingen ubekendt, så det er ikke nogen ligning.


Svar #3
28. januar 2011 af matematikT (Slettet)

Hov det er fordi jeg har glemt x:

198/(1+36,2*e^-0,0313x) = 50


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2011 af peter lind

Gang ligningen med 1+36,2*e-0,0313x


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler dig frem til x:

198/(1 + 36,2·e-0,0313x) = 50 , hvoraf

1 + 36,2·e-0,0313x = 198/50 , eller

e-0,0313x = (198/50 -1)/36,2 = 148/(50·36,2) = 148/1810 ,

og tag nu ln() på hver side


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. januar 2011 af AskTheAfghan

Fortsættes efter #5

                   e-0,0313x     =       148/1810                    <=>

                ln(e-0,0313x)  =        ln(148/1810)             <=>

             -0,0313x*ln(e) =        -2,50387                     <=>

                 -0,0313x*1  =        -2,50387                    <=>

                  -0,0313x     =        -2,50387                    <=>

                                 x   =       -2,50387/-0,0313       <=>

                                  x  =       79,9958


Svar #7
30. januar 2011 af matematikT (Slettet)

 super :o)

tak!


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.