Fysik

Opdrift i forlængelse af idealgasloven

29. januar 2011 af DrNielsen - Niveau: B-niveau

Hej fyre.

Sidder og bøvler lidt med at finde densiteten af luft og helium.

Er i gang med at skrive fysikrapport om opdrift, og det er oplyst at de molare masser er 29 g/mol og 4 g/mol. Trykket er 1 atm og temperaturen er 293 K.

Jeg har forsøgt mig med p * M / R * T

I så fald at dette er den rigtige, kunne jeg godt tænke mig SI enhederne da jeg må regne noget forkert i stykket.

Håber på lidt support (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af flix2 (Slettet)

Hvad er det der har opdrift?


Svar #2
29. januar 2011 af DrNielsen

Det glemte jeg at oplyse - Det er er en heliumballons opdrift i atmosfærisk luft (:

29 hører til luft og 4 til helium


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2011 af mathon

                                  d = p·M/(R·T)                  R = 0,082058 atm·L/(mol·K)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2011 af mathon

   He:
               d = (1 atm)·(4 g/mol) / ((0,082058 atm·L/(mol·K))·(293 K)) = 0,166369 g/L = 0,166369 kg/m3

    Luft:
               d = (1 atm)·(29 g/mol) / ((0,082058 atm·L/(mol·K))·(293 K)) = 1,20618 g/L = 1,20618 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2011 af mathon

#4 i SI-enheder:

   He:
               d = (101325 J/m3)·(0,004 kg/mol) / ((8,31451 J/(mol·K))·(293 K)) = 0,166369 g/L = 0,166369 kg/m3

    Luft:
               d = (101325 J/m3)·(0,029 kg/mol) / ((8,31451 J/(mol·K))·(293 K)) = 1,20618 g/L = 1,20618 kg/m3


Skriv et svar til: Opdrift i forlængelse af idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.