Matematik

bilens fart (haster)

30. januar 2011 af f3n3r (Slettet)

nogen der kan hjælpe med denne opgave.?

standselængden (y) for en bil, der kører med (x) km/t, kan under visse omstændigheder beregnes med formlen
y=0,25x + 0,01x^.

hvilken fart må bilen højt have hvis standselængden skal være 25m? 65?

hjælp, tak :P


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

Sæt y lig med hhv. 25m og 65 m og udregn for x


Svar #2
30. januar 2011 af f3n3r (Slettet)

kan du sætte den op i en  formlen, og vise hvad du gør.. så kan jeg bedre forstå :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

1) 

25 m = 0,25x + 0,01x^(???)

2)

65 m = 0,25x + 0,01x^(???)


Svar #4
30. januar 2011 af f3n3r (Slettet)

der står 0,01^2 .. glemte at trykke på 2 .


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2011 af KimT.T. (Slettet)

 Okay, så løser du dem bare som almindelige 2. gradsligninger:

0,01x^2 + 0,25x - 25 = 0

0,01x^2 + 0,25x - 65 = 0


Svar #6
30. januar 2011 af f3n3r (Slettet)

altså hvor jeg bruger diskriminenten,, men jeg har fået  1. på 39 km/t og 2. på 69 km/t.. er de rigtige.?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. november 2011 af Wihi (Slettet)

hvordan får du dem til 39 og 69 km/t. ??

Jeg prøvede at regne dem som almindelige andengradsligninger, og fandt d og alt det der..

Men jeg fik ikke det samme..

Kan du ikke forklare hvad du gjorde ?? :)


Skriv et svar til: bilens fart (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.