Matematik

funktioner - Løs ligningen og løs uligheden

31. januar 2011 af inzaghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej derude,

Sidder her og arbejder med en opgave i min Mat-bog, og jeg er helt lost:
opgaverne lyder: 

To funktioner f og g er givet ved: 

f(x) = 2x+3 
g(x) = x^2 -4x +3 

a. Løs ligningen f(x) = g(x) - hvordan gør jeg det? Er det ene ikke en andengradsligning? (Kan nok høre jeg er på bar bund)

b. Beregn koordinaterne til grafernes skæringspunkter

c. Løs uligheden g(x) < f(x) 


Hvis en eller anden der lige har styr på sådan noget her, kunne give et svar på bare én af opgaverne, ville det være rimelig rart! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2011 af mathon

                        x2 - 4x + 3 = y = 2x + 3

                        x2 - 6x  = 0

                        x(x-6) = 0


Svar #2
31. januar 2011 af inzaghi (Slettet)

super nice. Hva gør jeg så i opgave b? Nogle forslag?


Skriv et svar til: funktioner - Løs ligningen og løs uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.