Matematik

7 klasse mat spg haster....?

31. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Hvordan løser jeg disse? Tak på forhånd

1) Løs ligningerne.
 4x – 7 = 41

10/5 dele =5

2) Reducer
3s + 2s – 6t + 4s · 2 – 7t =

2 · 2s + 3 · 2r + 4 · 2t – 5r =

3) Kobbers massefylde er 8,93 g/cm3.
Vægten af 100 cm3 kobber: =g.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 4x - 7 = 41 = 4x -7+7 = 41+7 = 4x = 48, x = 12


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 4x-7=41

flyt -7 på den anden side af lighedstegnet så det bliver +7. I så fald bliver ligningen 4x=41+7, resten kan du sagtens klare selv :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2011 af Denicec (Slettet)

 4x - 7 = 41

4x - 7 +7 = 41 + 7 

4x = 48

4x   = 48

4        4

x =  12


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 opgave 3:

1 cm3 vejer 8,93 gram

100 cm3 vejer......?

prøv selv


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 Reducer:

3s + 2s - 6t + 4s * 2 -7t = 5s -6t +8s-7t = 13s - 13t


Svar #6
31. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Metoder til at beregne disse? tak på forhånd.

1 )Løs ligning: 10/5 dele = 5?

2) Reducer: 2 · 2s + 3 · 2r + 4 · 2t – 5r =?

3) Kobbers massefylde er 8,93 g/cm3.
Vægten af 100 cm3 kobber: =g.

Skal jeg dividere 8,93 med 100? eller hvad..


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. januar 2011 af krt (Slettet)

Du kan se at 1 cm3 kobber vejer 8,93 g. Hvad vejer 100 cm3 kobber så?


Svar #8
31. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

893g?


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Har du slet ikke sat dig ind i de svar du har fået siden du ii #6 beder om det du bad om i #1.

Gør dog en lille indsats selv


Svar #10
31. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Jamen det prøver jeg da os.. Men jeg er typen der er god til noget når jeg for det forklaret ordenligt, så forstår jeg det bedst....Undskylder virkelig.


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. februar 2011 af Mundo (Slettet)

#8 - 893 g er rigtigt

#9 - Der er ingen grund til at skælde ud, det ser da ud til at Anna har prøvet at sætte sig ind i det.


Brugbart svar (2)

Svar #12
02. februar 2011 af Mellemdrømmeoghåb (Slettet)

2) Reducer: 2 · 2s + 3 · 2r + 4 · 2t – 5r =?

Når man skal reducere, skal man "bare" forkorte. Står der f.eks. 2 + 2, ændrer man det til 4.

Man skal altid gange og dividere før man lægger til og trækker fra. Derfor ser ligningen i virkeligheden sådan ud:

(2 · 2s) + (3 · 2r) + (4 · 2t) – ( 5r ) =?

Hvis vi kigger på den første parantes:

(2 * 2 * s) = 4 * s, da 2 gange 2 giver 4.

(3 * 2 * r) = 6 * r, da 3 gange 2 giver 6.

Hvad giver (4 * 2 * t) så?
Prøv at skrive den nye ligning og se om du kan forkorte den endnu mere..?

Gav det mening? (:


Svar #13
02. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Ja, tusinde tak. Du er da god til at forklare.


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. februar 2011 af Mellemdrømmeoghåb (Slettet)

Iiih, tak (:


Skriv et svar til: 7 klasse mat spg haster....?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.