Fysik

Opstilling af henfaldslov formulet via differentialrening

01. februar 2011 af Djjohn4ever (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa


Mit spørgsmål går således:

Opstil henfaldsloven formuleret via differentialregning, og bevis en eksponentiel udvikling er løsning.

Umiddelbart siger dette mig ikke særlig meget, så er der nogen som kan give mig et hint hvor jeg skal starte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af mathon

                                                N(t) = No·e-kt

                                                A = -dN/dt = -(-k)·(No·e-kt) = k·N(t)


Svar #2
01. februar 2011 af Djjohn4ever (Slettet)

Kan du give en lidt dybere forklaring af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2011 af mathon

aktiviteten er defineret

                                           A(t) = -dN/dt = Ao·e-kt                           Ao = k·No


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2011 af mathon

               ...og udtrykker antal henfald pr. tid


Skriv et svar til: Opstilling af henfaldslov formulet via differentialrening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.