Matematik

Forhold?

01. februar 2011 af Camillamuz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hvis jeg har to tal, som 221 og 66, og jeg skal finde forholdet mellem dem, hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Du kunne være fræk og skrive 221:66, men din lærer vil med garanti nok have det ned til noget mindre. Du kunne fx dividere med 66.

221/66 = ~3,35 og 66/66 = 1

3,35:1


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Da 221 = 13·17 og 66 = 2·3·11 , kan 221/66 = 3 23/66 ikke forkortes yderligere.


Skriv et svar til: Forhold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.