Kemi

beregn

01. februar 2011 af tallender (Slettet)

Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH i følgende opløsninger:
a) 0,1 M HCl
b) 0,001 M Ba(OH)2

c) 0,0002 M H2SO4 (begge H+ vil være fraspaltet)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af kuerten15

Det er simpel pH beregninger.

a) stærk syre

b) stærk base

c) stærk diprotisk syre

Kw = [H+]*[OH-] = 1,0 * 10^-14

pH + pOH = -logKw = 14

Så skulle du være i stand til at beregne de forskellige værdier.


Svar #2
01. februar 2011 af tallender (Slettet)

jeg har regnet a og b men det er c jeg mangler


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2011 af kuerten15

0,0002 mol H2SO4 ækvivalerer 2*0,002 mol H3O^(+) = 0,0004 mol H3O^(+),
hvorfor

koncentrationen af H3O^(+) i en 0,0002 M H2SO4 er 0,0004 M

pH = -log(0,0004) = 3,4


Skriv et svar til: beregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.