Matematik
overfladeareal som funktion??
07. maj 2005 af
pellepeter (Slettet)
Jeg har fået en opgave i matematik nom lyder:
En kasse uden låg og med kvadratisk bund har et rumfang på 125. Kantlængden i den kvadratiske bun betegnes x, mens højde betegnes y.
Bestem kassens overfladeareal som funktion af x.
Det kan godt være jeg er dum, men jeg er altså groet lidt fast her...:( Er det nogen der vil hjælpe?
En kasse uden låg og med kvadratisk bund har et rumfang på 125. Kantlængden i den kvadratiske bun betegnes x, mens højde betegnes y.
Bestem kassens overfladeareal som funktion af x.
Det kan godt være jeg er dum, men jeg er altså groet lidt fast her...:( Er det nogen der vil hjælpe?
Svar #1
07. maj 2005 af Æ-bet-pot-man (Slettet)
En kasse, med kvadratisk bund,'s overfladeareal er bestemt ved x^2+4*x*y=O, hvor x er sidelængden, y er kassen højde og O er kassens overfladeareal. Fordi du for at få overfladearealet skal tage summen af kassens bund (x^2) og kassens fire sider (en side lig: x*y).
Den samme kasses rumfang er givet ved y*x^2=V, hvor y er højden, x er sidelængden og V er rumfanget.
Du har fået opgivet kassens rumfang V til at være 125, det indsætter du så i ligningen for rumfanget og isolerer y. Det udtryk du så får for y indsætter du i den første ligning.
Så har du faktisk løst opgaven da du får en forskrift der hedder et eller andet i retning af O(x)=x^2 + (noget du skal regne ud).
Den samme kasses rumfang er givet ved y*x^2=V, hvor y er højden, x er sidelængden og V er rumfanget.
Du har fået opgivet kassens rumfang V til at være 125, det indsætter du så i ligningen for rumfanget og isolerer y. Det udtryk du så får for y indsætter du i den første ligning.
Så har du faktisk løst opgaven da du får en forskrift der hedder et eller andet i retning af O(x)=x^2 + (noget du skal regne ud).
Svar #3
07. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)
#2 - når du har løst opgaven, vil du ikke være venlig at komme med din fremgangsmåde, evt. mellemregninger, samt resultat? ... Er interesseret i at se hvordan den løses!
Skriv et svar til: overfladeareal som funktion??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
