Fysik

Enhed på 1/m

02. februar 2011 af CM_JJ (Slettet)

 Hej 

Jeg sidder med en fysik aflevering og jeg er i tvivl om en enhed

Hvis man har regnet 1/m ud (hvor m er massen i kg), skal enheden så hedde 1/kg eller bare kg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af Brateslaav (Slettet)

Forstår simpelthen ikke dit spørgsmål, men du kan se, hvilke enheder som går ud mod hinanden. Derefter kan du se, hvilken enhed der skal benyttes.


Svar #2
02. februar 2011 af CM_JJ (Slettet)

 Jeg har lavet en a(1/m)-graf - hvor a=accelerationen. 

Enheden på a er m/s^2

Jeg fitter så grafen i DUO og får et tal der gerne skal have en enhed. 

a=0,0849*1/m

Jeg kan regne ud at konstanten (0,0849) skal være den resulterende kraft med enheden Newton (N) og ved at N=kg*m*s^-2

Mit spørgsmål er, om det kan passe at enheden på [1/m] = kg, eller om det er [1/m]=1/kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Hvilken fysisk størrelse er det du får når du "Jeg fitter så grafen i DUO" ? (hvad mener du egentlig med dette?)

Enheden fro 1/m er 1/kg eller i daglig tale pr kg


Svar #4
02. februar 2011 af CM_JJ (Slettet)

 I regneprogrammet DUO har jeg lavet en graf ud fra mit forsøg hvor jeg har udregnet massen (M) og accelerationen (A)

F=M*A

Hvor F=den resulterende kraft

Jeg skulle så lave en graf hvor accelerationen A var ad y-aksen og hvor massen var af x-aksen. Der fra har jeg fået en proportional graf med forskriften

y=a*x

hvor y=A og x=1/m
DUO fandt at a=0,0849

Jeg indsatte derefter A og 1/m (med deres enheder) ind i formen og skal nu bestemme enheden på konstanten 0,0849

Jeg vil bare være sikker på at enheden på 1/m = 1/kg, 

med 1/m mener jeg at hvis man har en masse på 0,333 kg er 1/m =1/0,333=3,003

så hvis der er 0,333 kg er der altså 3,003 1/kg? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

A var ad y-aksen og hvor massen var af x-aksen.

senere skriver du hvor y=A og x=1/m

det passer da ikke sammen

har du massen eller 1/massen ud af x aksen?


Svar #6
02. februar 2011 af CM_JJ (Slettet)

 Jeg har fundet ud af det nu, men tusind tak fordi i prøvede på at læse min forfærdelige formulering :)


Skriv et svar til: Enhed på 1/m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.