Fysik

Fysik: Har jeg gjort det rigtigt ?

02. februar 2011 af valhal (Slettet)

Danmarks største varmeakkumulatortank står ved Fynsværket. Den benyttes til oplagring af varmt fjernvarmevand. Dens rumfang er 71.000 m³ Beregn den energi, der er oplagret, hvis vandet er 50 grader.

 
Rumfang af varmeakkumulator: 71.000 m³

E=Energi °C=Grader celcius m³=Kubikmeter

Udregning af energi oplagret i vandet:
E = 4186J/(kg* °C) * 1000 * 71.000 m³ * 50°C
E=1,4860 * 10¹° J


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du beregner den energimængde, der kan frigøres, hvis alt vandet kan afkøles til temperaturen 0ºC . Det er jo som regel ikke tilfældet. Er der givet en temperatur, hvorfra vandet er opvarmet?


Svar #2
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

 Nej desværre, hele opgaven står øverst på min første svar.


Svar #3
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

 *mit


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2011 af WHiP (Slettet)

Altså når jeg gør det op i enhederne så kan jeg ikke se der skulle være noget galt, du glemmer dog at omregne vands massefylde fra g til kg


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

10-potensen på dit resultat i #0 er ikke korrekt.


Svar #6
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

 hvad skal den så være ?


Svar #7
02. februar 2011 af valhal (Slettet)

 Du kan ikke bare sige det er forkert, uden at sige hvad jeg har gjort forkert ....???


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har i #0

E = 4186J/(kg* °C) * 1000kg/m3 * 71.000 m3 * 50°C

    = 4,186·103·103·7,1·104·5·10 J

    = 4,186·7,1·5·103+3+4+1 J

    = 148,6·1011 J

    = 1,486·1013 J


Skriv et svar til: Fysik: Har jeg gjort det rigtigt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.