Matematik

logaritmisk funktion

02. februar 2011 af thildegoggg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 "Styrken på jordskælv måles på Richterskalaen og betegnes med M. Det har vist sig at der gælder sammenhængen
log(N)=7,5 * 0,9 · M, hvor N er det årlige antal jordskælv med en styrke på M eller derover på Richterskalaen.
Jordskælv med en styrke fra 5,0 til 5,9 på Richterskalaen betegnes som moderate.
a) Bestem det årlige antal moderate jordskælv.
b) Hvor kraftige er de 50 kraftigste af de årlige jordskælv?"

hvrdan regner jeg disse opgaver? sætter jeg 5,1-5,2-5,3...5,9 ind på M's plads og plusser så det hele?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Opgaven med jordskælv er besvaret et andet sted i går


Svar #2
03. februar 2011 af thildegoggg (Slettet)

 jeg har ellers ledt, men ka ikke finde den. vil du sende mig linket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)


Svar #4
03. februar 2011 af thildegoggg (Slettet)

 tak, men jeg kan nu stadig ikke se hvordan jeg skal løse opgaverne. jeg har joa t gøre med interval, og det har den anden opg ikke.  og opg c forstår jeg slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I din egen anden opgavetråd har du udtrykket log(n) = 7,5 - 0,9·M . Her har du en * i stedet for - .

a) Du skal vide, hvordan moderate jordskælv er defineret.

Da n(M) er antallet af jordskælv med en styrke på M eller derover, er n(M1) - n(M2) antallet af jordskælv i intervallet [M1;M2]

b) løs ligningen log(50) = 7,5 - 0,9·M

c) har du slet ikke defineret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Korrektion til #5

a) Moderate jordskælv er definret i #0.

Da n(M) er en aftagende funktion af M, er n(M1) - n(M2) antallet af jordskælv i intervallet [M2;M1] .


Skriv et svar til: logaritmisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.