Matematik

Matematik cos eller sin?

03. februar 2011 af redwan1234 (Slettet)

 Kan i hjælpe mig med denne opgave. Hvilken formel skal jeg bruge og hvordan?

  I denne opgave er jeg blevet bedt om at finde kateternes længder.  I en retvinklet trekant er den ene katete 2m længere end en anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang.  

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Løs ligningen x2 + (x+2)2 = 100


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Katede1 x

katede2 x+2

hypotenuse 10

brug pythagotas a2+b2=c2

x2+(x+2)2=102

så skal du bare løse ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af Meadowish (Slettet)

 Du skal ikke bruge cosinus eller sinus, men derimod pythagoras:

a2 + b2 = c2

I ovenstående tilfælde er hypotenusen = c2, og kateterne er derfor a2 og b2

Vi kan således vende formlen for at finde en af kateterne, så:

b2 = c2 - a2

eller:

a2 = c2 - b2

Den sidste katete i dit tilfælde er derfor lig:

b2 = 102 - 22

Tallet du så finder, b2, er kateten i anden potens. For at fjerne potensen, tager du blot kvadratroden af tallet!

b2 = (100 - 4)

b2 = 96

b = √96

Husk, at dette kun gælder for retvinklede trekanter, som i dette eksempel! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2011 af Dirchal (Slettet)

Jeps! Her kan du bare nøjes med pythagoras, da der ikke skal findes vinkler :O)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3:

Forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2011 af Lipase (Slettet)

Redwan, laver du cos og sin nu hehe


Svar #7
03. februar 2011 af redwan1234 (Slettet)

 ja saad


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2011 af Lipase (Slettet)

Hvordan vidste du det var mig.

Går det godt?


Svar #9
03. februar 2011 af redwan1234 (Slettet)

 kiggede på din profil ;)


Svar #10
03. februar 2011 af redwan1234 (Slettet)

 #5, kan du forklar det bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2011 af Lipase (Slettet)

Der står ikke mit navn i min profil.

Matematik giver hovedpine i gymnasium


Svar #12
03. februar 2011 af redwan1234 (Slettet)

 Manchester united og langkjær siger alt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. februar 2011 af Lipase (Slettet)

Good point


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. februar 2011 af Lipase (Slettet)

#5

Hvordan er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #14:

Den ene katete er 2 m længere end den anden. Ved eksemplet i #3 antager Meadowish, at den ene katete er 2 m lang, mens den anden er 4 m lang, hvilket ikke er rigtigt. √96 er hverken 2 mindre eller større end 2.


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen i #1 og #2 er korrekt formuleret. Løs den resulterende 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: Matematik cos eller sin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.