Matematik

Formel til a - hjælp!

03. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Hej, er netop gået i gang med andengradsligninger, og er temmelig ny i det, her er opgaven:

Grafen for  f(x) = ax^2+4x+c har toppunkt (-1,2)
 

Bestem a og c?

Som jeg sagde, er temmelig ny, så skær gerne ud i pap :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Duffy

Brug toppunktsformlen til at isolere a og c


Svar #2
03. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Netop det, der er problemet:

Jeg har toppunktsformlen: -b/2a og -d/4a

Det giver henholdsvis x = -1 og y = 2

Men så kan jeg ikke komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I toppunktet gælder der, at f'(x) = 0, dvs her f'(x) = 2ax + 4 = 0, dvs x = -4/(2a) = -2/a = -1, så a = 2. Dernæst findes c, idet f(-1) = 2, dvs

2 = 2·(-1)2 +4·(-1) + c


Svar #4
03. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Hallo! Du er bare sej!

Tusind tak :)

Kan sku da godt se, at det er mig, der er galt på den :)


Skriv et svar til: Formel til a - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.