Matematik

Kan ikke finde min egen fejl?

04. februar 2011 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - jeg er igang med denne opgave: (og har vist lavet en fejl)

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet ml. l og β

l: (x,y,z) = (10,20,5)+t(3,2,0)

β: 3x+2z-100 = 0
 

Jeg har gjort følgende:

I skæringspunktet er

x=10+3t

y=20+2t

z=5

samtidig med at 3x+2z-100=0

Skæringspunktet kan derfor bestemmes ved at indsætte de tre udtryk i planens ligning

3(10+3t)+2(5)-100=0

t=20/3

Når jeg indsætter denne værdi i l's ligning får jeg dog ikke resultatet fra facit som er:

(23,85 ; 20 ; 14,23)

Hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Har du brugt den korrekte parameterfremstilling for linien og den korrekte ligning for planen?

For alle punkter på linien gælder jo, at z = 5. Det må jo også gælde for skæringspunktet.


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. februar 2011 af Morsby (Slettet)

Det er, når du indsætter i l til sidst, den går galt. Punktet bliver vist (30 ; 100/3 ; 5). Din parameterværdi synes rigtig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg læste #0 således, at facitlisten har (23,85 ; 20 ; 14,23) , og det harmonerer jo ikke med de øvrige oplysninger i opgaven. Derfor spurgte jeg, om opgaven var formuleret korrekt.


Svar #4
06. februar 2011 af sasc (Slettet)

#3 - det var også sådan ment

Fejlen er fundet :-) Jeg havde aflæst normalvektoren til (3;2;0) men den er jo (3;0;2)


Skriv et svar til: Kan ikke finde min egen fejl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.