Kemi
kemi opgave
09. maj 2005 af
mari07 (Slettet)
Nogle der kan hjælpe med følgende opgave..
Borvand:
Når borax(B4O7^2-) opløses i vand, dannes der en blanding af borsyre(H3BO3) og H2BO3-
reaktionen:
B(4)O(7)^2- (aq) + 5 H(2)O (l) --->
2 H(3)BO(3) (aq) + 2 H(2)BO(3)^- (aq)
Reaktionen forløber fuldstændingt.
d) Hvordan beregnes pH-værdien for opløsningen af borax i vand?
Borvand:
Når borax(B4O7^2-) opløses i vand, dannes der en blanding af borsyre(H3BO3) og H2BO3-
reaktionen:
B(4)O(7)^2- (aq) + 5 H(2)O (l) --->
2 H(3)BO(3) (aq) + 2 H(2)BO(3)^- (aq)
Reaktionen forløber fuldstændingt.
d) Hvordan beregnes pH-værdien for opløsningen af borax i vand?
Svar #1
09. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)
Du får dannet lige store mængder af en syre og dens korresponderende base og du kender pKs.. hvordan kan pufferligningen så skrives?
Svar #3
09. maj 2005 af mari07 (Slettet)
ok, man skal altså bar bruge pufferligningen, men skal man bare sige at n(b)=2mol og n(s)=2mol ???
Svar #4
09. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)
nææh, der dannes lige store mængder:
pH = pKs + log([B]/[S])
Da [B] og [S] må være lige store fås
[B]/[S] = 1
Man får derfor
pH = pKs + log(1) = pKs
pH = pKs + log([B]/[S])
Da [B] og [S] må være lige store fås
[B]/[S] = 1
Man får derfor
pH = pKs + log(1) = pKs
Skriv et svar til: kemi opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
