Fysik

Hvor mange elektroner passere gennem pæren?

16. februar 2011 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

i karinas cykellygtepære er strømstyrken 0,70 A, når den er tændt.

Hvor stor en ladning passerer gennem pæren i løbet af en halv time?

Dette resultat får jeg til: 0,70 * 30 = 21

Her er mit spørgsmål:

Hvor mange elektroner passerer gennem pæren i løbet af en halv time, hvordan beregner jeg det? Jeg ved jeg skal dividere med noget. men ved ikke hvad.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2011 af mathon

                  Q = I·t

                  N = Q/|e| = (I·t) / |e|

.

  |e| = 1,60218·10-19 As


Svar #2
16. februar 2011 af archenemy (Slettet)

Er det et resultat? har aldrig fattet det med 10^-19


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2011 af mathon

                    N = (I·t) / |e| = ((0,7 A)·(30·60 s)) / (1,60218·10-19 As/elektron) = 7,8643·1021 elektroner


Svar #4
16. februar 2011 af archenemy (Slettet)

er det ikke bare i ^-9, Istedet for ^-19?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2011 af mathon

             Nej


Skriv et svar til: Hvor mange elektroner passere gennem pæren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.