Fysik

opret spørgsmål

16. februar 2011 af sadu (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg har lige skrevet en kommentar/spørgsmål på dette link, det kunne måske være I kunne svare på det :

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=878788&goto=972693#972693

tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Start med at beregne fotonenergien.


Svar #2
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

og hvordan gør jeg egentlig det? :) er det ikke; E=h*f , men ved ikke rigtig hvilke værdier jeg skal indsætte


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

Du har bølgelængde og udbredelseshastighed for fotonerne, så kan du beregne frekvensen f. Så ganger du med Plancks konstant for at få fotonenergien.


Svar #4
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

frekvens: c/lamdah        er c udbredelseshastighed for fotonerne, står dette ikke for lysets hastighed


Svar #5
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

??


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

Jo, c er lysets hastighed i vakuum.


Svar #7
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

jamen, prøv lige at se:

først finder jeg frekvensen

f= c/lamdah

f=(3*10^8 m/s ) / (812/10^9 m)

f=3,69*10^14  1/s

=============

så siger jeg:

E=h*f

E=(6,63*10^-34j*s) * (3,69*10^14 1/s)

E=2,44*10^-19 J

===============

men dette stemme ikke overens med det personen fra linket......

hjælp tak ... har fået hovedpine!!! :)


Svar #8
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

*med det personen fik fra linket


Svar #9
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

hey... har fået svaret i linket ... men tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
16. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det er energien per foton. 1 puls har en energi på 0,50 MJ.


Skriv et svar til: opret spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.