Matematik

Antal græsstave af 2,5 cm2

16. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

God aften allesammen :-)

Jeg sidder med en opgave, som jeg har regnet på, men ville lige høre om det er korrekt?

Teksten lyder:

For at give græsset større slidstyrke sættes stave med kunstgræs svarende til 1/5 af græstæppet.

Hver kunstgræstav fylder ca. 2,5 cm2.

Græstæppets areal er 7920 m2.

Opgaven:

Hvor mange kunstgræsstave skal der sættes i hele græstæppet?

Mit svar: 7920/2,5 = 3168

3168*0,2 = 633,6 ≈ 634 stave

Kontrol: 634*2,5 = 1585, som udgør 1/5 af græstæppets areal. Har jeg regnet rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal dække 1/5 af hele græstæppet, dvs 7920/5 = 1584m2 . Man skal så beregne, hvor mange gange 2,5cm2 går op i 1584m2 . Her er det nok sikrest at omregne 2,5cm2 til m2 , hvor man husker, at 1m2 = 1002cm2 = 10000cm2 . Antallet af græsstave er da

1584/(2,5/10000) = 1584·10000/2,5 = 6.336.000 = 6,336 mio .

Du var kun en faktor 10000 galt på den.


Svar #2
16. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Ja, igen er det omregningen jeg glemmer.

Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Antal græsstave af 2,5 cm2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.