Matematik

vinklen mellem vektorer

16. februar 2011 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

opgaven lyder:

i et koordinatsystem i planen er givet to vektorer:

a = (6,8) og b = (7,-2)

beregn vinklen mellem a og b

jeg har gjort følgende:

cos(v) = a*b/lal*lbl = 42+(-16)/kvadratrod(100)*kvadratrod(53) = 0,357137..

resultatet er da forkert?? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er faktisk korrekt. Beregn nu vinklen v ud fra cos(v) .


Svar #2
17. februar 2011 af averoma24 (Slettet)

kan det passe at det giver

69,0755? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt, hvis du skriver v = 69,0755º . Gør selv prøve ved at bestemme cos(69,0755º) .


Skriv et svar til: vinklen mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.