Matematik

Er det rigtigt at 6/5 er større end 7/6?

17. februar 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Se ovenover

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2011 af AskTheAfghan

6/5 = 1,2             |          7/6 = 1,16

Så, ja - det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Men kommer det ikke lidt an på, hvordan der menes større?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af mathon

               (6/5) = (36/30)

               (7/6) = (35/30)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2011 af emul0c

#2

På hvilken tænkelig måde skulle det ikke være det?
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er kun een måde, hvorpå et tal kan være større end et andet.

a > b ⇔ (a - b) > 0

Hvis vi vil undersøge, hvorledes 6/5 står i relation R til 7/6 (hvor R kan stå for <, =, eller >), har vi

6/5 R 7/6 ⇔ (6/5 - 7/6) R 0 ⇔ (6·6 - 5·7)/(6·5) R 0 ⇔ 1/30 R 0 . Da 1/30 > 0, gælder der også 6/5 > 7/6 .


Skriv et svar til: Er det rigtigt at 6/5 er større end 7/6?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.