Matematik

Rumgeometri, hjælp til opgave!!!

18. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Planen α1 har ligningen

                                                                        α1: 2 x + 3 y - z = 3.


Bestem en ligning for den plan, α2, der er parallel med α1, og som indeholder punktet (7,-1,3).

Kan nogen hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Planen α1 har normalvektoren n = (2 , 3 , -1) . Planen α2 skal være parallel med α1 , så vektoren n er også normalvektor til α2. Planen α2 har derfor ligningen

2x + 3y -z = k ,

hvor k bestemmes, så punktet (7 , -1 , 3) ligger i α2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2011 af mathon

    planen α2 kan beskrives
                        som                                      skalarprodukt
                                           α2:  {P(x,y,z) | [2,3,-1]•[x-7,y+1,z-3] = 0}
 


Skriv et svar til: Rumgeometri, hjælp til opgave!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.